söndag, januari 15, 2006

Vårt dagliga bröd

Jag är inte någon storkonsument av bröd. Det blir den dagliga frukostmackan på solrosfralla från Jalles Konditori på Dalagatan under arbetsveckorna, och någon gång då och då en ciabatta eller baguette till plockmat på helgen (ja, ni gissade rätt... den där eviga tryffelsalamin och en getost brukar vara stående ingredienser i plockmaten) .

Det stora problemet för min del är att det i stort sett inte finns något riktigt gott bröd att få tag på. Vanliga mataffärers utbud är under all kritik. Nej, jag har inte lust att baka bröd själv även om det säkert skulle vara det bästa sättet att få gott bröd. Jag vill ha tips på bra bagerier i Stockholm.

Förresten, varför står det så ofta i recept "serveras med ett gott bröd och en fräsch sallad"? Skulle någon av er få för sig att servera sin mödosamt hopknåpade finmiddag med ett äckligt bröd och en ofräsch sallad?

3 kommentarer:

Klimakteriehäxan sa...

Biscuits danska rågbröd är jättegott. Man får skiva det och lägga det i frysen, annars blir det förstås tråkigt alldeles för fort.

nb sa...

äääälskar frukt- o valnötsbrödet fr gateau!

Anonym sa...

På Stora Nygatan i Gamla stan finns ett bageri som det är värt att gå ömvägar för Sattvas( tror de stavar så) naturbageri.
Massor av gott och nyttigt bröd.

Bageriet på Regeringsgatan, Brunkebergsbargarn har också fantastiskt bröd. Det brukar vi få till de gemensamma frukostarna på jobbet på fredagar.